Uwfotocadeau scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Expositie Stadskazerne Kampen

Fotogeschenk werkte mee aan de mooie Expositie Verbeelding, Verweeft en Verbindt. Drie kunstenaars exposeren hun werk: Joke Beens, Paulien van Asperen en Mirriam Bouwmeester Art

Voor Mirriam Bouwmeester printten wij een deel van haar mooie foto-schilderijen op geborsteld aluminium. Juist dit materiaal past perfect bij de donker/licht schakeringen van haar werk. Wanneer je voor haar werk heen en weer wandelt gaat het beeld leven, bewegen de contrasten mee.

Een ander deel van haar werk, waar het minder om de contrasten draait, maar meer om het verhaal, komt juist beter tot zijn recht op aluminium met witte ondergrond.

De manier waarop zij haar werk tentoonstelt is bijzonder passend bij de titel van de expositie: Door de gekozen raster-hekken zie je voor- en achterzijde van haar werk, en ook schemeren de kunstwerken van de beide andere kunstenaars door haar werk. In één blik worden de verschillen in materiaal en beeldtaal duidelijk. Een letterlijke verbinding, synergie, dus, die spreekt tot de verbeelding.

Mirriam Bouwmeester zegt zelf over haar werk:

'Mijn schilderijen gaan over het leven. Vraagstukken over onze natuur, de klimaatgevolgen. Onze lichaamstaal en gedragspatronen. Een leidraad in mijn werk.
Live and let live.
Het vertaalt zich o.a. in het materiaal. Lijsten van plastic afval om kooplust en de wegwerpmaatschappij weer te geven. Het werken met symbolieken om de verbeelding krachtiger te maken. Werken met gerecyclede producten zoals aluminium wat bijzonder geschikt is om foto/print te combineren met schilderen. Het thema vraagt om het maken van doordringende portretten van mens, dier en de natuur'.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op haar website, www.mirriambouwmeester.nl, voor meer informatie, of kom naar de expositie.

Deze is te bezoeken van 18 sept t/m 6 november 2021 in de
Stadskazerne Kampen, Ouderstraat 216.

De foto's hieronder laten een deel van Mirriams werk zien, maar geven ook een klein inkijkje in het werk van Paulien en Joke.
Andere projecten